Review – Tubieclips

Verpakking tubieclip

Tubieclips, ik had er nog nooit van gehoord totdat ik via instagram terecht kwam op de pagina van Tubieclips na wat overleg heb ik er 1 besteld. Maar wat vind ik er nu van?


Wat is een tubieclip?

Een tubieclip is een hulpmiddel om sondes, katheters, zuurstofslangen en PICC line bij elkaar of op hun plaats te houden. Je hoeft dus niet meer te struikelen over die lange slangen! Daarnaast heb je geen gaatjes meer in je kleding door een veiligheidsspeld.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord totdat ik via instagram op de pagina van Tubieclips kwam. Hier zag ik wat voorbeelden en vond het super jammer dat ik dit het vorig jaar nog niet had gevonden. Was soms zo aan het klungelen met de PEG-J sonde en de lengte van mijn slang. Maar toen ik dit zag wist ik precies wat ik er vorig jaar mee kon doen!

Nu heb ik alleen een neussonde en begreep nog niet zo goed hoe een tubieclip mij nu kan helpen. Dus heb ik Kimberley van Tubieclips een privéberichtje gestuurd of zij mij hiermee kon helpen. Kreeg al snel een reactie terug, dat ze mij natuurlijk graag wilde helpen, dus stuurde zij privé foto’s van haar om een beter beeld te vormen. Super lief en fijn!

Persoonlijk deed ik altijd een klein stukje leukoplast rond de slang en zetje deze vast aan mijn kleding met een veiligheidsspeld.

Sonde vast met veiligheidsspeld

Ben echt blij dat ze dit heeft gedaan, want ik begreep gelijk wat ze bedoelde. Je kon dus in plaats van de leukoplast en veiligheidsspeld de tubieclip gebruiken. Zo krijg je geen gaatjes meer in je kleding en ziet het er nog iets vrolijker uit. Heb dus snel daarna een tubieclip besteld en kreeg deze al binnen 1,5 week via een ‘met liefde ingepakt’ kaartje binnen.

With love

Verpakking tubieclip

Tubieclips
Maar toen.. Hoe ga ik dit nu toepassen bij mijzelf?
Ik was in het begin erg aan het klungelen met het vastzetten. Het is echt eerst even uitvogelen hoe jij hem het beste vast zet en het lekkerst vindt zitten. Persoonlijk merkte dat de sonde toch snel zakte, daardoor deze aan mijn pleister vlakbij mijn oor trok. Na wat zoeken en de frisse blik van mijn vriend heb ik nu toch een manier gevonden. Draai een van de uiteinden een keer rond mijn sonde en klik deze dan dicht. Daardoor deze iets strakker rond de sonde zit.

Nu het zomer is en de kleding was soepeler valt, zet ik de clip vaker vast aan mijn bh in plaats van mijn shirt/trui. Hierdoor blijft hij steviger op zijn plek. De clip kan je gemakkelijk verplaatsen zonder in je vingers te prikken (zoals bij de veiligheidsspel). Ben er erg blij mee!

Tubieclip

Hadden jullie al eens van deze leuke tubieclips gehoord? Of al ervaring mee? Laat het mij weten, ben altijd benieuwd naar andere ervaringen.

Hoe bestel je nu een tubieclip?

 • Kijk op de instagram- of facebookpagina van Tubieclips
 • Kies een lengte van de tubieclip (die van mij is 6 cm)
 • Kies een lint
 • Kies een kleur clip
 • Kies eventueel een bedel
 • Stuur haar een privé bericht met alle informatie
 • Zij stuurt jouw een persoonlijk betaalverzoek
 • Na betaling maakt zij met de hand de tubieclip

Nu is het zo dat Kimberley zelf chronisch ziek is. Dus het kan iets langer duren voordat je een tubieclip in huis hebt. Het kan dus zijn dat zij iets later reageert. Zij doet alles zelf en maakt alle tubieclips met de hand. Heb daarom wel een klein beetje extra geduld voordat je deze leuke tubieclips in huis hebt!

 

Wil je meer weten over mijn ervaringen of mijn verhaal, schrijf je dan in.

5 reacties

 1. Mariek2809 zegt:

  Super bedankt voor deze tip!!
  Ik zit dus met mijn peg-J sonde en een lange slang ook altijd vast maken met die leukoplast pleisters.. ik ga hier zeker 1 bestellen echt super bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *