Rust

Rust

Ons leven gaat door en maar door.. rust nemen we eigenlijk te weinig. Ik merk dat dit momenteel wel een beetje onze maatschappij is. Door het Coronavirus heeft de mensheid bewust een moment gehad om wat extra rust te nemen. Nu gaat de wereld langzaam steeds verder open, maar hoe houden we dan deze fijne balans?


Deze vraag komt wel steeds vaker in mij naar boven. Rust is namelijk zo belangrijk! Door rust herstellen we fysiek en mentaal. Rust geeft wat extra adem om ook eens bewust over bepaalde keuzes na te denken. Door dit alles kunnen we als mens ook vaker (of beter) genieten van wat er om ons heen gebeurd, zelfs de kleine dingen om ons heen. Een vlinder die langs vliegt, een vogel die fluit op de schutting, een kat die kopjes geeft en dan kan zelfs een regenbui de dag niet meer stuk maken!

Sinds vorige week maandag heb ik al veel meer rust gekregen. Die maandag had ik namelijk mijn verdediging van mijn afstudeerproject en ben GESLAAGD!! Wat ben ik blij en opgelucht!
Mag namelijk binnenkort echt als kinderfysiotherapeut aan de slag en ben dus ‘gewoon’ binnen de 4 jaar mijn diploma behaald. Soms besef ik het eigenlijk nog niet echt.. Na 3 moeilijke jaren met zware/diepe momenten, heb ik het toch maar geflikt! Het kostte veel doorzettingsvermogen en creativiteit, maar kon dit ook echt niet zonder mijn super lieve klasgenootjes: Amy, Iris, Tessa, Emma, Daniëlle, Suzanne, Denise en Nicole. Super bedankt lieverds!!

Nu mijn studie is afgerond, kan ik extra gaan genieten van mijn vrije tijd. Mijn vrije tijd is nu ook echt mijn vrije tijd! Wat een gekke gewaarwording is dit. Niet meer nadenken dat ik nog iets voor school moet doen, dat ik ergens in mijn achterhoofd een stemmetje hoor: ‘je To Do-lijstje is nog niet volledig afgestreept’..

Mijn beste vriendinnetje heeft mij een super mooi boek cadeau gedaan: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Het is geschreven door een boeddhistische monnik die advies/quotes geeft over hoe je meer rust kan vinden in de drukke wereld en je meer zelf-liefde kan vinden. Het eerste hoofdstuk ging over rust. Waar kan je de rust in vinden of hoe maak je extra rust in de drukke wereld. Het was heel fijn om te lezen dat ik al veel dingen toepas, maar ook dat ik zeker over bepaalde dingen nog ging nadenken! Een van de stukjes ging over dat als je ergens genoeg op focust, je er vanzelf bij komt of dat je ziet wat je nodig hebt. Dit was wel een mooie verwoording van hoe ik mijn studie heb kunnen afronden.

Zo ben ik begonnen met het eerste hoofdstuk, genietend in de zon.

Vanmiddag ga ik weer heerlijk in het zonnetje de rust van het boek opzoeken in de tuin, met hopelijk een fladderende vlinder, spinnende kat en fluitende vogel, veel groen en bloemen om mij heen. Verheug mij er nu al op!

Voor de mensen die zich nog afvragen hoe het gaat en of ik al iets heb gehoord van Maastricht.. Qua maag gaat het op en af. Voel mij niet op mijn super best, heb afgelopen weken best heftige weken gehad qua klachten. Moest echt tegen heug en meug mijn eten naar binnen werken. Dit had ik sinds lange tijd niet gehad. Gelukkig zakt dit nu wel weer iets af. Daarnaast heb ik reactie van Maastricht, de onderzoeken zijn weer van start en ik heb 30 juli ’s morgens het maagontledidigingsonderzoek van 4,5 uur, 1 uur rust en dan de afspraak bij de arts voor de uitslag en wat het plan gaat worden. Nee, ik ben hier zelf nog steeds niet over uit..

Ik ga mij zo eens in de tuin installeren, maar mochten jullie nog tips hebben voor een juiste balans of ontspanning, laat het mij weten! Dit mag door een reactie onder dit bericht, maar mag ook via een mailtje naar info@mijngastroparese.nl of een privébericht op mijn social media: Facebook of Instagram.

Wil jij direct op de hoogte blijven hoe mijn verhaal verder gaat? Schrijf je dan nu in en ontvang een e-mail bij ieder nieuw geplaatst verhaal!

Let op, voeg info@mijngastroparese.nl toe als contact anders wordt deze bij sommige in de spambox gezet.. (ook als je een reactie hieronder plaatst)


Bewaar op Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *